WAT VAN DICHTBIJ KOMT IS LEKKER

Akkers, velden en kwekerijen worden afgestruind in de zoektocht naar de beste en lekkerste producten uit de grensstreek van België en Nederland.

Onze streekproducten zijn gemaakt met passie en toewijding, door mensen die er verstand van hebben en vaak hun hele leven al niet anders doen. Met gevoel voor natuur en herkomst werken aan het beste product. En niet te vergeten, ze komen uit de buurt. Het komt de kwaliteit en houdbaarheid ten goede, plus de kilometers die deze producten niet afleggen schelen flink in de belasting voor het milieu.

Een ruim assortiment productvarianten vindt u terug in de winkel, al onze streekproducten zijn voorzien van een duidelijke schapkaart met daarop het streekproductenlogo.

ASPERGES

Rudi en Monique Adams

De lekkere asperges van Adams Asperges, heb jij ze al geproefd?

In Ulicoten staat een aspergeboerderij onder leiding van Rudi en Monique Adams. De kracht van Rudi en Monique is de passie voor asperges. Kwaliteit is wat bij alle medewerkers hoog in het vaandel staat. En dat levert mooie producten op. In 2020 werden de asperges beloond met een 8,7.

Als supermarkt willen wij natuurlijk niets liever dan onze klanten voorzien van het lekkerste ‘witte goud’ van Baarle en omstreken. De samenwerking met de familie Adams is volgens ons dan ook een uitstekende keuze!

Wist je trouwens dat wij de asperges van Rudi en Monique gratis voor je schillen in onze winkel?
Vraag onze medewerkers, zij helpen je graag.

De asperges van Rudi en Monique zijn gedurende de periode mei tot en met juni verkrijgbaar bij Jumbo Bart en Katja de Bresser.

AARDBEIEN

Chris Smeekens

Heb jij ze al geproefd?

In Meersel-Dreef staat een aardbeienkwekerij onder leiding van Chris Smeekens.
En zodra de zomerkoninkjes in Meersel-Dreef mooi rood kleuren, zijn ze niet te missen in onze winkel.

Al meer dan 20 jaar zorgen Chris en zijn vrouw ervoor dat de aardbeien bij de verkooppunten terecht komen en dat de eigen fruitautomaat gevuld is. En ook wij mogen onze klanten verwennen met de overheerlijke zomerkoninkjes. En dagvers, vaak worden de aardbeien op de dag van plukken nog aangeleverd in onze winkel.

De aardbeien van Chris Smeekens zijn gedurende de periode april tot en met december verkrijgbaar bij Jumbo Bart en Katja de Bresser.

AARDAPPELEN

Familie van der Voorst

Gepoot in het voorjaar, geoogst in de zomer en genieten heel het jaar door, van onze aardappelen van de volle grond uit Strijbeek. De familie van der Voorst is al jarenlange een trouwe partner van Jumbo Bart en Katja de Bresser

YOGHURT EN PLATTE KAAS

De Lelie

Lekkere yoghurt en platte kaas maken is een kunst. Het vraagt geduld, vakkennis en toewijding.
De eerste De Lelie producten zien het licht in 1932. Cornelius Bedeer en Mathilde Verbist gaan dan persoonlijk met hun melk en platte kaas van deur tot deur. Inmiddels staat de 3e generatie aan het roer.

Luc, Gert en hun medewerkers zetten zich elke dag in om de beste producten te maken. Dat wil ook zeggen met een gezonde prijs/kwaliteitsverhouding en de grootste zorg voor mens en natuur. Vanuit het Belgische Kalmthout beleveren zij wekelijks onze winkel met verse Yoghurt en Platte Kaas (voor de ‘ollanders kwark, maar dan lekkerder).

RIJSTPAP

AJ Desserts

Al 25 jaar lang is produceren van Verse Ambachtelijke Rijstpap het vak van de Familie Adriaenssens. Met verse melk recht van de hoeve en nauwkeurig geselecteerde ingrediënten bekomen zij de volle smaak die echte rijstpap moet hebben.
“Over smaak valt niet te twisten”. Onze rijstpap is er in 2 varianten. De gesuikerde en ongesuikerde versie. Zo kunnen ook mensen die geheel geen suiker mogen hebben een lekker en gezond toetje eten.

De rijstpapjes vind je ook terug in het assortiment van Jumbo Bart en Katja de Bresser. Welke is jouw favoriet? Bij ons de gesuikerde altijd het snelste op.

PIMPELMEESCH BIER

De Pimelmeesch

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch was zo’n 20 jaar geleden één van Nederlands eerste craftbrouwerijen, de kleine en lokale brouwerijen die je de laatste jaren steeds meer ziet verschijnen. Dat brouwer Ad Kusters, creatieve man met een scheikundige achtergrond, daarmee een echte trendsetter zou blijken te zijn, wist hij toen nog niet. Hij wist wèl wat hij wilde met zijn brouwerij: mooie, herkenbare bieren brouwen met een constante hoge kwaliteit.

En daarin is hij geslaagd. De bieren van De Pimpelmeesch zijn stuk voor stuk bijzonder in al hun eenvoud. De recepten zijn gebaseerd op bekende bierstijlen en verkrijgbaar bij Jumbo Bart en Katja de Bresser.

BONBONS

Limar

Belgische pralines sinds 1983

Belgische pralines uit Turnhout; ambachtelijk geproduceerd door de familie Geuens, al jarenlang verbonden aan de plek van onze winkel.

Deze lekkere Belgische pralines, die maken ze bij Limar. Met veel passie en zin voor innovatie, en dat proef je. Al 35 jaar dragen we bij aan onze rijke chocoladecultuur, en met enige trots mogen we zeggen dat het familiebedrijf tot de Belgische top behoort.

De Limar-pralines staan bekend om hun fenomenale smaak, artisanale karakter en fijne kwaliteit. Het resultaat van een toegewijd proces, waarbij productie met modern machinepark en ambachtelijk werk hand in hand gaan.
Ons team creëert zo verrassende Belgische pralines met de beste natuurlijke ingrediënten.

Je vindt de bonbons van Limar chocolaterie bij onze broodafdeling.

VLEESWAREN EN SALADES

Slagerij v.d. Cruys

De pensen van Vandecruys zijn een begrip in het Geelse, en ook bij Jumbo Bart en Katja de Bresser.
Ze gaan door als ‘simply the best’, en het is niet voor niets dat de zwarte pens van Vandecruys officieel een Kempisch Streekproduct is.

En naast de beroemde pensen maakt Vandecruys een groot assortiment vleeswaren en salades met klassieke ingrediënten. En dat proef je. Producten voor de echte genieter!

EIGENBAK WAFELS

Eigen Wafelbakkerij

Wafelbakkerij Eigenbak werd opgericht in 1954.
Wij zijn een dynamisch kempisch familiebedrijf, al aan de derde generatie toe, die de specialist zijn in het fabriceren van de zachte wafel.

Onze wafels worden enkel onder onze eigen naam “EIGENBAK” verpakt, zo kunnen wij onze kwaliteit naar voor brengen en weet U wat U koopt!

Wie EIGENBAK wafels eet, kiest voor “echt de lekkerste” daar staan wij garant voor. In het bedrijf staat kwaliteit op de eerste plaats samen met een doorgedreven zin voor netheid en hygiëne.

Om de kwaliteit van onze wafels te garanderen gebruiken wij enkel de beste grondstoffen. Zonder kleur- en bewaarstoffen, volledig GMO-vrij, en werken wij enkel met plantaardige vetstof (zonnebloem).

Een uniek product wat je vindt bij Jumbo Bart en Katja de Bresser.

RUNDVLEES

Henk Broeders

Blonde d’Aquitaine rundvlees, uit een gecontroleerde keten met het Beter Leven keurmerk 2-sterren van de Dierenbescherming.
Onze vaste rundvleesleverancier en stierenmesterij Henk Broeders in Berkel-Enschot is één van die bedrijven waar we al jarenlang mee samenwerken.
We weten uit eigen ervaring dan ook dat de runderen verblijven in royale stallen met veel stro, frisse lucht en bewegingsvrijheid. En krijgen alleen natuurlijke voeding, dat voldoet aan de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk

Het van oorsprong Franse vleesras Blonde d’Aquitaine is bekend om zijn bevleesdheid en malsheid. De kalveren komen op natuurlijke wijze in ter wereld en blijven minimaal 5 maanden bij hun moeder. Van daaruit worden ze vervoerd naar de bedrijven van Henk Broeders.

Beter Leven 2-sterren met oog voor milieu en omgeving
Met dit Beter Leven keurmerk geeft Jumbo Bart en Katja de Bresser de garantie dat het
Blonde d’Aquitaine rundvlees gecertificeerd is voor dierenwelzijn en dat de herkomst van het vlees inzichtelijk is.
Het menu van de dieren is zorgvuldig samengesteld, waardoor het Blonde d’Aquitaine vlees van de hoogste kwaliteit is. De mest wordt benut voor landbouwproducten die weer de basis zijn voor het voer. Zo vindt er dus een systeem plaats van gecontroleerde recycling.

ROOMIJS

Van Gils

Gestart als huis aan huis leverancier van ijs via diepvrieswagens van Het Ijsklokje. Vrijwel elk Antwerps gezin krijgt de kans om van het heerlijke ijs te smullen.

Inmiddels is kan je ook bij Jumbo Bart en Katja de Bresser genieten van dit heerlijke ijs.
Naast een aantal seizoensartikelen rondom de feestdagen, voeren we vast in ons assortiment het Grootmoeders Wijze roomijs. Ouderwets lekker, en te vinden in onze diepvriesafdeling.

BOSLUST BIER

Brouwerij Boslust

De brouwers van de Boslust, Dirk-Jan en Jeroen, zijn al geruime tijd in de weer met mouten, hoppen, kruiden en verschillende gisten. Telkens op zoek naar hun eigen signatuur op een klassieke lijn van bieren. Met vernieuwende blik wijken ze daar allicht ook van af, met de meest bijzondere brouwsels als gewenst gevolg.

De essentie van hun verhaal; twee Alphense gasten die met heel veel plezier hun brouw aan de kook brengen! In de proeftuin aan de Boslust, waar zij putten uit een heuse eigen waterbron, ontstaan de fraaiste brouwsels. Die ook nog eens heerlijk worden gesmaakt.
Vandaar dat de Bazuin het levenslicht zag in 2017; het eerste bier wat uitgebracht is door Brouwerij Boslust.

Brouwerij Boslust staat voor fraaie bieren die zich laten typeren als; een beetje poes zonder al teveel pas. Net zoals Jumbo Bart en Katja de Bresser. Laat ze je smaken!

ITALIAANS IJS

D’n Italjaan

D’n Italjaan, een begrip in Baarle. We zijn dan ook trots dat we vanuit een samenwerking met een oud medewerker het ambachtelijke ijs van d’n Italjaan in ons assortiment hebben kunnen opnemen.

Elke dag vers gemaakt volgens ambachtelijk Italjaans ijsrecept. Het geheim? Verrassende smaken met elk een cool verhaal. Van appeltaart-, amarenakers-, tompouce- en eclaireijs.

Broers Eddy en Camille Braet leerden het vak van ijsbereider bij de Italiaanse familie Ferrari. Met 100% kwaliteit, telkens nieuwe smaken.

Een uniek product wat je vindt bij Jumbo Bart en Katja de Bresser.

BIER

Familiebrouwerij Van Sas

Bierbrouwerij waarin vader een zoon twee hobby’s combineren: muziek en smaakvolle speciaalbieren. We proberen onze eigen draai te geven aan traditionele bieren door te experimenteren met verschillende toevoegingen.

Wij zijn Johan & Willem van Sas, vader en zoon, vandaar dat we onszelf Familiebrouwerij noemen.

Een aantal jaar geleden begonnen met brouwen in de keuken, in een oude wekpan. Al snel gingen we onze eigen recepturen ontwikkelen en brouwen, waarbij de kring rondom zo enthousiast werd van de uitkomsten dat we begin 2020 dit jaar begonnen zijn met het verkopen van onze bieren via Jumbo Bart en Katja de Bresser.

Bier van Familiebrouwerij van Sas is stijlvol en authentiek, maar er wordt volop geëxperimenteerd met allerlei toevoegingen om unieke, smaakvolle bieren te brouwen. Daarbij vinden we het zeer belangrijk dat de toevoeging niet overheerst, maar wel te ruiken/te proeven is als je een slok neemt.

WIJN

Hof van Baarle

Hof van Baarle is een unieke wijngaard met druiven op zowel Nederlandse als Belgische grond (Enclave)! De druivenstokken zijn aangeplant in het landelijke gebied van Boschoven, aan de rand van de Europese tweeling-gemeente Baarle-Nassau/Hertog. Op 2,5 hectare zijn 9 rassen aangeplant, met een totaal van zo’n 7500 druivenplanten.

De druivenrassen passen geheel in het bedrijfsconcept van Hof van Baarle: vernieuwend, toegankelijk en Bourgondisch… Kortom, puur genieten! En daar sluiten wij ons vanuit Jumbo Bart en Katja de Bresser volledig bij aan!

De diverse streekwijnen vind je ook terug in het assortiment van Jumbo Bart en Katja de Bresser. Welke is jouw favoriet?

BROOD

Bakkerij Vromans

Liefde voor het vak, heerlijke producten en een enthousiast team. Bakkerij Vromans staat voor kwaliteit en service. Al 90 jaar. Proef onze verschillende soorten brood.

BIER

Brouwerij De Dochter van de Korenaar

Microbrouwerij De Dochter van de Korenaar: “Onze drijfveer is simpel: het beste bier brouwen”.

Brouwerij De Dochter van de Korenaar. Een brouwerij uit Baarle-Hertog, waar bierbrouwen écht pure passie is. Eigenaars Ronald Mengerink en Monique de Baat brouwen op geheel eigen wijze heerlijk bieren, en getuige de vele prijzen ook vaak “de Beste Bieren”.

De diverse bieren van De Dochter van de Korenaar vind je ook terug in het assortiment van Jumbo Bart en Katja de Bresser. Welke is jouw favoriet?

HERTENVLEES

Edelhertenboerderij Hendriks

Op de hertenboerderij van de familie Hendriks lopen zo’n honderd moederdieren. Dat betekent dat er ook elk jaar een kleine honderd nieuwe kalfjes geboren worden.
We proberen ziektes te voorkomen door heel sterk op de voeding van de herten te letten.

Alle voer wordt zelf geteeld, op eigen gronden die niet aan huis gelegen zijn, samen ongeveer acht hectare groot. Het teeltplan omvat onder meer verschillende soorten granen, voederbieten, gras en erwten.

Wie bij Jumbo Bart en Katja de Bresser het vlees koopt, weet dat dit een natuurlijk kwaliteitsproduct is. Hertenvlees is erg uiterst gezond; het bevat weinig vet, is cholesterolarm en tegelijk rijk aan ijzer en belangrijke eiwitten.

KALFSVLEES

Real Veal

Real Veal staat voor kwaliteitsvlees. Heerlijk mals en smaakvol vlees ontstaat door goede voeding en voortreffelijke zorg voor de dieren.

Door goed uitgebalanceerde voeding van melkproducten en granen ontstaat er heerlijk mals en mager kalfsvlees dat licht verteerbaar is.

SALADES

Het Vershoekske

Sinds 2018 blijft het kwaliteitsmerk ’t Vershoekske al voortbestaan in onze winkel.
Jose en haar collega’s zijn verder blijven werken met hun mooie product, en maken nog dagelijks heerlijk verse rauwkostsalades, welke te koop zijn bij Jumbo Bart en Katja de Bresser.
Heeft u te weinig tijd om uitgebreid te koken, of gewoon zin in een lekkers snacksalade? Dan hebben we uit onze eigen snijkeuken dagelijks verse salades en slasoorten.
De diverse Salades van t’ Vershoekske vind je ook terug in het assortiment van Jumbo Bart en Katja de Bresser. Welke is jouw favoriet?